Lezing 7 juni: ‘Het dorp en mijn familie; Gulpen 1810 – 2010’ 

Datum: 17 mei 2022

Datum: 7 juni
Locatie: Café Oud Bocholtz, Pastoor Neujeanstraat 11 te Bocholtz

Op dinsdag 7 juni a.s. organiseert Heemkundevereniging De Bongard de lezing ‘Het dorp en mijn familie; Gulpen 1810 – 2010’ met als spreker Pierre Hupperts. De lezing start om 20 uur en vindt plaats in Café Oud Bocholtz, Pastoor Neujeanstraat 11 te Bocholtz.  

Aan de hand van zijn boek ‘Het dorp en mijn familie. Gulpen en de familie Hupperts 1810 tot 2010’ neemt Pierre Hupperts het publiek niet alleen mee in de geschiedenis van de familie Hupperts en de dorpsgeschiedenis van Gulpen. Ook laat hij zien hoe in deze twee eeuwen grote veranderingen op regionaal, nationaal en internationaal niveau doorwerken in Zuid-Limburg en vervolgens ook het leven beïnvloeden in een dorp en een familie. Denk aan de gevolgen van oorlogen, de rol van adellijke grootgrondbezitters, de invloed van de rooms-katholieke kerk, het opkomend toerisme, de steenkolenmijnen en de groeiende emancipatie. Ook is er aandacht voor het rijke verenigingsleven waarin de familie Hupperts heel actief was. 

Speciaal voor deze lezing zal Pierre ook aandacht besteden aan de migratie van de familie Hupperts. Een naam die veel voorkomt in het grensgebied van Duitsland, Nederland en België en ook in Simpelveld en Bocholtz. 

Aanmelding en kosten 

Belangstellenden voor de lezing dienen zich uiterlijk 5 juni a.s. aan te melden middels een mail aan debongard@hotmail.com. Voor leden van heemkundevereniging De Bongard is de toegang gratis, van niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van 3 euro.  

Deel dit bericht