Ik ben een mijnwerkerszoon, geboren in Gulpen in 1955. De verbinding met mijn geboortedorp, gelegen in het midden van het Zuid-Limburgse Heuvelland is altijd sterk gebleven.

Nadat ik in 1973 naar Utrecht verhuisde om te studeren, ben ik altijd blijven terugkomen in Gulpen. Ik vind het heerlijk om daar samen met mijn vrouw te wandelen. In 2008 kochten wij er een appartement, gelegen op de Kiebeukel, toen niet wetend dat daar, schuin tegenover ons, de familie Hupperts de gehele negentiende eeuw heeft gewoond.

Internationaal actief, en in Gulpen

Voor mijn werk heb ik veel gereisd. Ik was actief in de solidariteitsbeweging met Latijns-Amerika en werkte 13 jaar bij ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib waarvoor ik jaarlijks meerdere keren naar Zuid- en Midden-Amerika ging.

In 1993 stapte ik over naar het bedrijfsleven, het cosmeticabedrijf The Body Shop. Dit Engelse bedrijf was een koploper op het gebied van Duurzaam of Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Na mijn vertrek bij The Body Shop in 1999 werd dit MVO mijn werkterrein, eerst als zelfstandige, later als mede-eigenaar van het bedrijf The Terrace. Ik ben vaak kwartiermaker en voorzitter (geweest) van nationale en internationale initiatieven om de textiel-, de mijnbouw- en de voedselsector te verduurzamen. Verder adviseer ik veel bedrijven in Nederland zoals de Gulpener Bierbrouwerij die ik van 2000 tot 2010 hielp hun MVO-beleid verder uit te werken.

Verhalen

Gulpen

Dansende redemptoristen

Op YouTube is er veel aandacht voor de Jerusalema-challenge. Wereldwijd dansen mensen op deze eenvoudige Afrikaanse gospel melodie in bepaalde pasjes. Het schijnt troost te

Lees meer »